Utbildningar

Utbildningar på Hjälmared Folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Med våra utbildningar kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet.

Hos oss ska du uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Våra utbildningar är utvecklade utifrån nyckelord som personlig utveckling, gemenskap, hälsa och fördjupning.

Våra kurser

Våra utbildningar följer uppsatta kursmål, men utvecklas också tillsammans med våra studerande. Till Hjälmared Folkhögskola söker sig ungdomar och vuxna för att de vill studera. Motivationen är stor och man vill aktivt påverka sin framtid och följa sina drömmar.

Arbetsmarknadskurser

Vi kan också erbjuda arbetsmarknadskurser som vi gör i samarbete med Arbetsförmedlingen. Dels studiemotiverande folkhögskolekurser, SMF. Dels etableringskursen Språksteget för nysvenskar.

Läs mer här

En del av en helhet

På området finns förutom själva skolan med föreläsningssalar och internat, ett kapell, en fullstor idrottshall, fotbollsplan och tennisbana och sist men inte minst våra fantastiska omgivningar med sjön Färgen och fina naturområden.

 

image_print