Internat & Externat

Den gemenskap som uppstår även mellan och efter lektionerna gör tiden på Hjälmared till en unik upplevelse. I samtal och diskussioner på fritiden fördjupas de kunskaper som undervisningen ger och det kan ge vänskap för livet.

Internat

Hjalmared vt2013-544

Internatet och fritiden är en viktig del av din studietid. På Hjälmared bor du tillsammans med 80 studerande från alla våra kurser. Varje hus har fem eller sex rum som är fullt möblerade och ett flera har egen dusch och wc. Du kan välja eget rum eller dubbelrum.

I det gemensamma köket träffas man, fikar och lagar mat tillsammans. Kontakter knyts, samtal fördjupas och du får vänner för livet.

Aktiviteter och Fritid

Hjälmareds natursköna omgivningar bjuder in till aktiviteter av många olika slag. Du kan följa joggingspåret i skogen, promenera runt sjön eller kanske ta kanoten längs ån in mot staden. Du kan också välja att cykla in till Hälsostudion, gymmet vi har ett förmånligt avtal med.

Vi har också Öppen Scen, Filmkvällar, Hemafton, keramikverkstad, målarverkstad och musikövningsrum.

Måltider

När du bor på internat ingår måltider under veckorna och delvis på helger. Dessa måltider ingår:

Måndag-Torsdag: Frukost, fika, lunch och kvällsmat

Fredag: Frukost, fika, lunch

Lördag: Helkväll med god mat som vi lagar tillsammans

Läs mer om kostnader för internat

Externat

Hjalmared-74

Hela skoldagen är viktig för dig som studerar hos oss utan att bo på internatet. Utöver din klass träffar du också studerande fån andra klasser vid vårt middagsfika och vid lunchen. Att fika och äta tillsammans tycker vi är viktigt.

Alla som har valt att studera på Hjälmared folkhögskola betalar en avgift där det ingår förmiddagsfika, måltider på klassdagar, samt gemensamma festmåltider vid jul, personalspex, påsk, skolavslutning och ytterligare ett antal lunchtillfällen under läsåret.

Du kan köpa lunchkuponger för att äta i Herrgården. Givetvis finns det också möjligheter att ta med och värma sin egen mat.

Läs mer om kostnader för externat

 

image_print

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Linn

Linn Hugosson