It-profil

Vill du arbeta med IT? Ett område som spänner sig från teknik och programmering till projektledning och utveckling. Eftersom data och IT är en så pass integrerad del av vårt samhälle hittar man jobben hos nästan alla arbetsgivare och arbetsplatser.

Kursen är en preparandutbildning som ger dig både högskolebehörighet och förberedande kunskaper inom IT för fortsatta studier eller yrkesliv. Utbildningen sker i samarbete med Högskolan i Borås och Candidator AB. Undervisningen kompletteras med besök av aktiva yrkesutövare samt praktik på Candidator AB.

2019-04-02_IT-labb_Boras_DLB_02_1

 

Kursfakta

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Antagningsvillkor: Fyllt 18 år och har motsvarande minst 2-årigt gymnasium.

Kostnader: Internat- eller externatavgift. Kurslitteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 – 29 maj 2020

Profilämnen

  • 2019-04-02_IT-labb_Boras_DLB_03_1Grundläggande datorarkitektur: grundläggande hårdvara och orientering i operativsystem
  • Introduktion till nätverksprotokoll (TCP/IP)
  • Grundläggande scriptprogrammering (automatisering, powershell, små inlämningsuppgifter)
  • Introduktion till virtualisering, servermiljö och molntjänster
  • Datasäkerhet och Windows server.
  • Arbetslivets förutsättningar – jag själv, mina kolleger och helheten

Profilen läser du under fyra lektioner per vecka. Dina andra lektioner utgörs av allmänna behörighetsgivande ämnen eller tillvalsämnen. Läs mer om det under Allmän kurs nivå 3.

Två år på allmän kurs på folkhögskola eller på gymnasium ger dig behörighet att söka profilen.

Att studera på heltid innebär att ha minst 20 timmar i veckan. På IT-profil har du 16 timmar med allmänna behörighetsgivande ämnen, resten fyller du på med tillval, vissa av dem är behörighetsgivande.

2019-04-02_IT-labb_Boras_DLB_04_1

Omdöme och behörighet

Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du som studerar på Allmän kurs kan få ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Studieomdömet tillsammans med behörighetsintyg ger dig möjlighet att söka till högskola och universitet genom folkhögskolekvoten.

Läs mer om omdöme och behörighet

Tillval

Du kan välja bland kreativa ämnen som drama, kör, samt bild och hantverk. Du kan även välja  behörighetsgivande tillval. Ett populärt tillvalsämne är hälsa & motion. Tillvalen ligger på eftermiddagarna och väljs när du börjar skolan. 

Läs mer om vilka tillval som finns

image_print

Frågor?

Hör gärna av dig till:

David Larsson Back

David Larsson Back

Bild på Hanna Källberg

Hanna Källberg