It-profil

Vill du arbeta med IT? Ett område som spänner sig från teknik och programmering till projektledning och utveckling. Eftersom data och IT är en så pass integrerad del av vårt samhälle hittar man jobben hos nästan alla arbetsgivare och arbetsplatser.

Kursen är en preparandutbildning som ger dig både högskolebehörighet och förberedande kunskaper inom IT för fortsatta studier eller yrkesliv. Utbildningen sker i samarbete med Högskolan i Borås och Candidator AB. Undervisningen kompletteras med besök av aktiva yrkesutövare samt praktik på Candidator AB.

alvaro-reyes-500044-unsplash

Profilämnen

  • Grundläggande datorarkitektur: grundläggande hårdvara och orientering i operativsystem
  • Introduktion till nätverksprotokoll (TCP/IP)
  • Grundläggande scriptprogrammering (automatisering, powershell, små inlämningsuppgifter)
  • Introduktion till virtualisering, servermiljö och molntjänster
  • Datasäkerhet och Windows server.
  • Arbetslivets förutsättningar – jag själv, mina kolleger och helheten

Profilen läser du under fem timmar varje vecka. Dina andra lektioner utgörs av allmänna behörighetsgivande ämnen eller tillvalsämnen. Läs mer om det under Allmän kurs nivå 3.

Två år på allmän kurs på folkhögskola eller på gymnasium ger dig behörighet att söka profilen.

Att studera på heltid innebär att ha minst 20 timmar i veckan. På IT-profil har du 16 timmar med allmänna behörighetsgivande ämnen, resten fyller du på med tillval, vissa av dem är behörighetsgivande.

Tillval

Du kan välja bland kreativa ämnen som Drama, Kör, samt Bild och Hantverk. Det finns även tillval för dig som vill stärka dina kunskaper i matematik och språk. Ett populärt tillvalsämne är Hälsa & Motion. Tillvalen ligger på eftermiddagarna och väljs fritt när du gör din ansökan.

Webbcast och Live-TV tillval

Du får pröva på att producera webcast, live-tv och streaming av rörlig bild.  Du får testa att planera, genomföra och distribuera webb-tv från idé till färdig produktion med hjälp av den senaste tekniken.

Läs mer om vilka tillval som finns

image_print

Sök till
Allmän kurs – IT-profil

Ansökningar till läsåret 2019-2020 öppnar den 15 januari 2019.

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Bild på Hanna Källberg

Hanna Källberg