Kamratförbundet

Hjälmared folkhögskolas Kamratförbund är forumet där nya och gamla studerande kan träffas. Alla har det gemensamt att de är eller har varit studerande på skolan. Kamratförbundet vill vara ett ”sambandsmedel” för gemenskap mellan före detta studerande och för en fortsatt kontakt med skolan.

Kamratförbundet har dessutom en uppgift att stödja projekt, ideer och verksamhet som på ett särskilt sätt gagnar skolans studerande. Man har på senare år t ex lämnat bidrag till en studieresa till Eritrea, bekostat en flygelrenovering och införskaffat en följespotstrålkastare.

Kamratmötet

Första helgen i oktober varje år anordnar Kamratförbundet ett kamratmöte, där gamla och nya hjälmaredare träffas. Dessa möten är välbesökta med ca 200 deltagare. I år, 2019, kommer kamratmötet att vara den 5-6 oktober. Notera detta i din kalender.  Då kan vi få återse gamla kära bekantskaper och nya studerande får möta tidigare i en skön gemenskap.

Information om kamratmötet

Den 5-6 oktober är det kamratmöte. Information om kamratmötet kan du finna här nedan

kamratträffsinfo

Färgstänk

Kamratförbundet har en egen tidning som heter Färgstänk. Den ges ut en gång om året och skickas till alla föreningens medlemmar, som idag uppgår till ca 90 personer. Senaste numret är nyligen släppt och kan avnjutas nu…..

Ladda ner senaste numret av Färgstänk (pdf)

Redaktionen består av Kalle Kinnunen, som tillsammans med styrelsen sätter samman denna fantastiska publikation.

Material till färgstänksredaktionen eller om du vill berätta att du förlovat dig, gift dig eller fått barn, maila till kamrat@hjalmared.se.

Sociala fonden

2010 skapade kamratförbundet en social fond, som används till särskilt behövande studerande.

Vill du ge ett bidrag till den sociala fonden så kan du använda vårt vanliga plusgiro, men skriv då ”sociala fonden” på inbetalningskortet eller på annat sätt.

Vi har i skrivande stund drygt 50  000 kr i fonden. Tack alla som varit med! Tack att vi kan hjälpa!

Historia

Det var advent och året var 1960. En önskan om att stärka banden mellan både studerande och skola ledde till att Kamratförbundet bildades. Man ville att det skulle finnas ett ”sambandsmedel” som skapade forum för gemenskap mellan före detta studerande och även för en fortsatt kontakt med skolan och dess personal. I detta syfte drivs Kamratförbundet än idag.

Medlemskap

Om du vill bli medlem maila till kamrat@hjalmared.se, eller sätt in det medlemsavgiften på förbundets plusgirokonto, märkt med namn och adress. Då får du dessutom ett nummer av tidningen Färgstänk.

Medlemsavgiften är 100 kr/år. Årsavgiften kan betalas in via inbetalningskort till pg 57 32 63-1, som också kommer med tidningen Färgstänk.
Man kan också betala med swish. Vårt Swishnummer är 123 049 84 44.
OBS! Glöm inte att ange avsändare och adress. 

Styrelsen

Kamratförbundet leds av en styrelse med Kalle Kinnunen som ordförande. 

Kalle Kinnunen, ordförande

Åsa Helgeson, vice ordförande

Claes Hilliges, adjungerad kassör

Anna Holmgren, sekreterare

Ahmed Ismael, ledamot

Hugo Stålhammar, ledamot

Lina Holgersson, ledamot

 

 

image_print