Steget in

Steget In är en motivationshöjande nystart mot jobb, praktik eller studier. Du får chansen att finna nya vägar. Du får prova på hur det är att läsa på en folkhögskola och få motivation för vidare livsval.

Kursen är för dig som saknar slutbetyg och är inskriven hos Arbetsförmedlingen. Kursen är kostnadsfri, och du får ett västtrafikkort för resorna.

Steget In är en del av arbetsförmedlingens folkhögskolesatsning som vänder sig till dig som är arbetssökande och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan. Det gäller även för dig som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin, oavsett ålder.

Du som saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan eller har ofullständiga betyg är en självklar deltagare. Kurserna hjälper dig att hitta motivationen och ta stegen vidare mot studier eller arbete. Du får pröva på olika ämnen och arbetssätt.


 

Sagt om Steget in

David HInnan jag startade Steget in så höll jag på att göra mina föräldrar skogstokiga genom att sitta i källaren och streama på Twitch … Jag går nu på kursen Grafisk design • Video • Webb här på Hjälmared som ett resultat av Steget in. Jag bor på skolan och använder mig av naturen runtomkring skolan för att skapa film och fota på min fritid. David Hallberg

Läs hela intervjun


Hos arbetsförmedlingen kallas kursen för Studiemotiverande Folkhögskolekurs (SMF), och här på Hjälmared väljer vi det enklare namnet Steget In.

Kursen är 13 veckor – hör med din handläggare på Arbetsförmedlingen eller ta kontakt med oss.

För arbetsförmedlingen: ID-nr 213614

Nästa kursstart – 21 augusti 2018

 

image_print

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Hanna Lewin

Hanna Lewin