Ansökan

Du skickar in din ansökan online via Schoolsoft, där du också kan följa hur din ansökan behandlas och tacka ja till din plats när du blir antagen.

Varje kurs har en unik länk för sin ansökan, se länkarna nedan. Där får du skapa en inloggning och fylla i dina uppgifter. Söker du flera kurser kan du välja prioritering och följa hur varje ansökan behandlas med samma inloggning.

Detta behöver du skicka in med din ansökan

När du gör din ansökan i Schoolsoft kan du ladda upp och bifoga dokument. Använd gärna PDF-filer.

Personbevis för studier
Du beställer ett personbevis på skatteverket.
Betyg
Kopior på dina betyg från gymnasiet. För allmän kurs nivå 1 och 2 skicka även med betyg från grundskolan.
Eventuella arbetsintyg
Arbetsintyg är bra att skicka in för de kurser där arbetserfarenhet är önskvärt. Ett exempel på arbetsintyg hittar du här.
Personligt brev
Till vissa kurser behöver du även skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå just den kursen. Till kurserna Hälsocoach och Äventyrscoach ska du besvara några frågor som återfinns på kurssidan.

Antagning steg för steg

Steg 1

När du klickar på en av länkarna för att söka en kurs kommer du till en sida för inloggning till Scoolsoft. Där får du först fylla i dina kontaktuppgifter och skapa ett konto. Har du sökt andra kurser tidigare och har ett konto kan du logga in med e-post och lösenord.

När du kommit in till Schoolsoft kan du fylla resten av din ansökan och bifoga de dokument som behövs. Obligatoriska uppgifter är markerade med *. När alla nödvändiga uppgifter är ifyllda klickar du på Ansök.

Steg 2

Du kommer få en automatisk bekräftelse på att din ansökan kommit in. Den som är kursansvarig för den kurs du söker bearbetar din ansökan och tar eventuellt kontakt med dig.

Till kurserna Allmän kurs Polisförberedande och Hälsocoach kallas du till en intervju i slutet av maj.

Du kan i efterhand logga in för att följa din ansökan och eventuellt komplettera genom att ladda upp och bifoga ytterligare dokument.

Steg 3

Du får besked via e-post om du är antagen. Du kan även se om du blivit antagen genom att logga in på Schoolsoft. Den som inte blivit antagen eller fått reservplats i första omgången får meddelande om detta. 

Steg 4

Du tackar ja till din plats på kursen genom tacka ja inne på Schoolsoft och betala bekräftelseavgiften (400 kr för låsåret 2018-2019). Sista betalningsdag står på ditt antagningsbesked, du kan betala till vårt bankgironummer 360-3693.

Steg 5

Kursstart är tisdagen den 21 augusti 2018. Information om kursstarten får du via personligt brev och här på vår  hemsida.

Analog ansökan

Fungerar det inte att skicka in ansökan online? Ingen fara. Vi kan fortfarande ta emot din ansökan i pappersformat. Du kan ladda ner blanketten här nedan.

Ladda ner ansökningsblankett (PDF)

Du kan fylla i blanketten på datorn, då behöver du spara det på din dator och sedan skriva ut den. Det går också bra att bara skriva ut blanketten och fylla i den manuellt.

Skicka sedan din ansökan på posten, tillsammans med papperskopior på personbevis, betyg, och andra dokument som behövs. Adressen är:

Hjälmared folkhögskola
Hjälmareds allé 20
441 95 Alingsås

image_print

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Bild på Hanna Källberg

Hanna Källberg