Polisförberedande utbildningar

Att vara polis handlar om att varje dag skapa trygghet för människor. Som polis vet du aldrig hur nästa dag ser ut, vem du behöver finnas för, vad som behöver klaras upp eller vad du kommer att förebygga. Att vara polis är att hålla någon i handen och peka med hela handen. Det kräver mod, omtanke och förnuft.

På Hjälmared folkhögskola kan du förbereda dig för de särskilda antagningskraven som finns till polishögskolan. Vi erbjuder två olika polisförberedande utbildningar, Polispreparand eller Polisprofil på allmän kurs.

Fyra poliser som börjat studerat polisförberedande kurs.

Dessa Alingsås-poliser har börjat sin bana på Hjälmared folkhögskola

Jämför sida vid sida

Polispreparand

2018-05-09-dennis-mc-polis-DLB-1920

Polispreparand vänder sig till dig som är behörig för studier på högskolan, vill bli polis och som vill göra ditt yttersta för att förbereda dig väl inför antagningsprocessen och polisyrket.

Polisprofil

Studerande på polisförberedande utbildning

Polisprofil på allmän kurs vänder sig till dig som vill bli polis, som behöver få behörighet att söka till högskola och vill förbereda dig inför antagningsprocessen och polisyrket.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 termin

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år, ha en gymnasieexamen eller motsvarande och den grundläggande och särskilda behörighet som krävs för att söka till polishögskolan. Språkkunskaper är meriterande.

Kostnader: Internat- eller externatavgift. Kurslitteratur. Studieresor och kostnader för övernattning i samband med ledarskapsutbildning ca 2 000 kr.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 – 20 dec 2019

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 läsår

Antagningsvillkor: Fyllt 18 år och har motsvarande minst 2-årigt gymnasium.

Kostnader: Internat- eller externatavgift. Kurslitteratur. Kostnad för studieresor ca 500 kr.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 – 29 maj 2020

I samarbete med

Utbildningarna ges i samarbete med Polismyndigheten Region Väst och Polishögskolan i Borås.

polisen_logo_imagehoagskolan_boras_logo

Polisutbildningen

Vägen till att bli polis går genom polisutbildningen som finns på fem orter i Sverige. Utbildningen omfattar fem terminers heltidsstudier samt aspiranttjänstgöring i en polisregion. Förutom att du ska ha högskolebehörighet ställer polishögskolan speciella krav på fysik och psykologisk lämplighet. Du kan läsa mer om behörigheterna och andra antagningskrav för att kunna bli polis på polisens hemsida.

image_print

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Jonas Lundberg

Jonas Lundberg