Om Hjälmared

En skola där alla får ta plats

Hjälmared folkhögskola är en levande mötesplats för idéer, inspiration, kunskap och personlig utveckling. Här kan du höja din kompetens och förbereda dig för studier på högskola eller universitetet. På området finns förutom själva skolan med föreläsningssalar och internat, ett kapell, en fullstor idrottshall, fotbollsplan och tennisbana och sist men inte minst våra fantastiska omgivningar med sjön Färgen och fina naturområden.

Hos oss ska du uppleva känslan av delaktighet och sammanhang. Våra kurser är utvecklade utifrån den erfarenhet och kunskap som vi gemensamt byggt upp kring hälsa, andlig reflektion, media, drama, polisprofil och beteendevetarprofil.

Tid att reflektera och diskutera

Alla är välkomna att söka till oss oavsett tro eller livsåskådning. Vi vill skapa ett klimat som uppmuntrar funderingar och diskussioner med respekt för olika åsikter. Skolan drivs av en skolförening i nära samarbete med EFS (Evangelistiska Fosterlandsstiftelsen) som är en rörelse inom Svenska Kyrkan. Förutom att vi fokuserar särskilt på att du som individ ska få ta plats och möjlighet att utbilda dig och utvecklas som människa, så är rättvisefrågor och internationell solidaritet viktigt för oss. Dessutom vill vi erbjuda en drogfri miljö som innebär att alkohol eller droger inte är tillåtet hos oss.


Hjälmareds tidiga historia  Hjälmared blir folkhögskola

image_print