Steget in

Du kanske sitter mycket hemma och skulle vilja få tillbaka din motivation och dina rutiner för att kunna studera vidare, jobba eller praktisera. Vi erbjuder dig en 13 veckors kurs i samarbete med Arbetsförmedlingen där du får möjlighet att jobba just med detta. Kursen är kostnadsfri och du får ett västtrafikkort för resorna.

Kursen fokuserar mycket på dig som person och på din personliga utveckling. Vi jobbar med självbild/ självkänsla, personlig coaching, livskunskap mm. Du får även möjlighet att testa på ”vanliga” studier i en inspirerande miljö. 

Steget in är ett samarbete med Arbetsförmedlingens folkhögskolesatsning som vänder sig till dig som är arbetssökande, hemmasittare och saknar slutbetyg från grundskolan eller gymnasiet. Det gäller även för dig som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin, oavsett ålder.

Hos arbetsförmedlingen kallas kursen för Studiemotiverande Folkhögskolekurs (SMF), och här på Hjälmared väljer vi det enklare namnet Steget In.

Har du frågor hör av dig till din handläggare på arbetsförmedlingen eller till:
Micke Öijwall, micke.oijwall@hjalmared.se tel 0731-424536, eller
Hanna Lewin, hanna.lewin@hjalmared.se tel 0731-424523

Kursfakta

Kurstyp: Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Start: 26 augusti 2019, gruppstart

Längd: 13 veckor

Antagning: Din handläggare på arbetsförmedlingen anvisar.

Plats: Hjälmared Folkhögskola, Hjälmared Allé 20, 441 95 Alingsås

Kostnader: Kursen är kostnadsfri. Du får busskort betalt.

ID-nummer: 232149 (för Arbetsförmedlingens handläggare)

 

Sagt om Steget in

David HInnan jag startade Steget in så höll jag på att göra mina föräldrar skogstokiga genom att sitta i källaren och streama på Twitch … Jag går nu på kursen Grafisk design • Video • Webb här på Hjälmared som ett resultat av Steget in. Jag bor på skolan och använder mig av naturen runtomkring skolan för att skapa film och fota på min fritid.David Hallberg

Läs hela intervjun

Nästa kursstart

måndag 26 augusti

Du som fått anvisning är välkommen kl 9 i Oscar Wallin salen.

image_print