Shalomkonferens

Under helgen tar vi emot föreningen Shalom över Israels årliga konferens. Från fredag till söndag samlas människor från hela landet för att dela sitt engagemang för Israel och det judiska folket.

Huvudtalare under konferensen är Göran Lennartsson, Uppsala, som har lång erfarenhet av att arbeta med judisk-kristna relationer. Konferensen gästas även av Elidaskepparen Stefan Abrahamsson för att berätta om seglingen från Sverige ner till Israel. Före detta lärare på Hjälmared Claes Hilliges kommer tillsammans med Pers Nils Johansson ge en konsert med klezmermusik.

För mer information om konferensen och fullständigt program se www.shalom.se

Shalom över Israel är en riksorganisation med rötter i hjälpen till andra världskrigets förföljda judar, med förankring i de evangeliska trossamfunden i Sverige. De arbetar med stöd och hjälp på olika sätt till Israels folk; arbeta för djupa och förtroendefulla relationer mellan judar och kristna och praktiska kontakter mellan kristna och Israels folk. Denna inriktning utesluter inte stöd och hjälp även till araber i området. En stor del av arbetet är även att sprida kunskap när det gäller Israel; om bibelns frågor och svar, kristendomens rötter i judendomen.

Fotocollage: David Larsson Back, Emilia Dalén, Haley Black (pexels.com)


På Hjälmared har vi en vacker och trivsam miljö som lämpar sig utmärkt för både små och stora konferenser. I närheten finns möjligheter till upplevelser av både natur och småstad.

Läs mer om vad vi kan erbjuda

 

image_print