Stämningsfull avslutning på Hjälmared

Avslutningshögtiden på Hjälmared folkhögskola inleddes med vacker sång av skolkören, ledd av Hanna Lewin och med Leah Rowlands som solosångare. Den stämningsfulla sången lade an tonen för hela högtiden.

Årets Tegnefeldtsipendier förärades Hugo Stålhammar, Grafisk design • Video • Webb; Ellen Stolt Trennsby, Allmän kurs – Nivå 2; Sara Block, Hälsocoach; Imran Khamidov, Äventyrscoach; Oscar von Lepkowski, Allmän kurs – Polisprofil. Bengt Erik Tegnefeldt, som instiftade stipendiet genom en gåva till skolan, var själv med och delade ut stipendierna. Skolan delade även ut stipendier från Lions Alingsås. Dessa gick till Omar Al-Barouki, Allmän kurs IT-profil och Elin Nordström, Allmän kurs – Polisprofil.

Rektor Mikael Lindgren summerade i sitt tal sina 25 år på skolan med glädjen över att i olika uppgifter få ägna ett arbetsliv åt den förnyelse det innebär varje år att möta nya studerande, på en fantastisk plats med alla otroliga kolleger.

Studeranderådets ordförande Warinyupa Phongphaew talade om hur mycket året på Hjälmared betytt för henne och många andra och summerade sitt år i en dikt där många av alla kamrater inkluderades i vers och rim.

Själva avslutningshögtiden fortsatte med sommartårta i Herrgården innan vi till sist fick säga tack för ett fantastiskt läsår, farväl och på återseende till varandra.

Ett år på Hjälmared slutar inte, det fortsätter med att Kamratförbundet bjuder in till återträff första helgen i oktober. Välkommen tillbaka!

David Larsson

image_print