Ny kurs för dig som vill bli polis

Hjälmared startar en ny kurs för dig som är behörig att söka till polishögskolan och vill satsa extra mycket för att vara så väl förberedd du kan vara för antagningsprocessen, och för yrket.

Sedan många år har vi en polisprofil på allmän kurs. Genom åren har vi sett hur studerande kommit vidare till polishögskolan och idag finns ute i tjänst som poliser runt om i landet. Nu startar vi kursen Polispreparand, en ny kurs som ska förbereda dig för antagningsprocessen och för yrket som polis. Kursen är på en termin och görs i samarbete med Polismyndigheten region Väst, Viskadalens folkhögskola, samt den nystartade polishögskolan i Borås.

Polismyndigheten har som mål att öka antalet poliser med 10 000 till år 2024. Med kursen Polispreparand vill Hjälmared bidra till att fler kan bli poliser.

Jonas Lundberg– Vi riktar oss till alla. Polisen vill ju att kåren ska spegla befolkningen i stort, säger Jonas Lundberg som är kursansvarig.

Kursen är till för dig har alla behörigheter för att söka till polishögskolan. Den ger inte någon platsgaranti, men ska vara är en god förberedelse inför antagning, utbildning och jobb.

– Min förhoppning är att man efter avslutad utbildning här ska vara så väl förberedd som det bara går – inte bara för att klara polishögskolan utan att i förlängningen också bli en bra polis, säger Lundberg.

Polisprofilen på allmän kurs är till för dig som saknar några behörigheter för att kunna söka till Polishögskolan och samtidigt vill förbereda sig för antagningen och jobbet som polis.

Mer info om Polispreparand

Jämför Polispreparand och Polisprofil

Artikel om Polispreparand i Alingsås Tidning

image_print