VinterSalt

När våra studerande är på sportlov har Hjälmared fyllts på av en yngre skara. Barn i låg- och mellanstadieåldern har varit här på lägret VinterSalt.

I söndags anlände 65 barn tillsammans med 14 ledare. Under fyra dagar har de nu varit här och ägnat sig åt utetävlingar, kreativa grupper, bibeltimma och kvällsaktiviteter. Ett tema under lägret har varit bön. Dagarna har avslutats med en andakt i kapellet med sång, bön och en ledare som berättat något personligt om bön.

VinterSalt är ett barnläger under sportlovet som arrangeras av EFS och Salt distrikt i väst och riktar sig i till barn som går i 2:a till 8:e klass från EFS föreningar runt om i Västsverige. De äldre på lägret (5:an-8:an) fick ett eget spår som gick under namnet VinterSalt PLUS.

Idag avslutades lägret med en familjegudstjänst med både barn och deras föräldrar i kapellet med sång, drama och bön. Innan de åkte hem blev det gemensam lunch i herrgården.


Att ta emot barnläger är naturligt då Hjälmared en gång i tiden köptes in just för att kunna ta emot barn och unga på detta sätt.

image_print