Luciamorgon

Aulan är mörklagd, det sitter gott om studerande, personal, och gäster i väntan på vad som skall hända. En del förstår ganska väl vad som är på gång, medan andra upplever detta för första gången. Det stilla småpratet lägger sig när man börjar märka att något händer i korridoren utanför.

Så hörs luciatågets sång växa sig allt starkare. Till slut kommer de tågande upp för mittgången och intar scenen. Årets lucia, Turin Azad, följs av Lea, Ellen, Klara, Elsa, Martin, Jonatan, Anna, Kevin, Judith, Evelina, Marlena, Stephanie under ledning av Hanna Lewin. Morgonen fortsätter med en rad traditionella luciasånger ackompanjerade av Hanna Källberg på piano, Joakim Strandberg på gitarr och Daniel Löfgren på trummor.

Efter den vackra sången fortsätter luciamorgonen med lussefika i Oasen. De som sjöng så vackert serverar kaffe och lussebullar och allt eftersom de går ring borden får de ta emot välförtjänta lovord för sången. När kaffet är drucket och lussebullen uppäten är det äntligen ljust ute. Alla återgår till lektioner och dagens uppgifter påminda om ljuset.

Tack till er alla som gjort denna morgon möjlig.

image_print