Polisutbildning placeras i Borås

I dagarna fick Högskolan i Borås det positiva beskedet att de får bedriva Sveriges femte polisutbildning. Här på Hjälmared gläder vi oss och skickar våra gratulationer med våra samarbetspartners i Borås.

Polismyndigheten överlämnade under måndagen (18 juni) beskedet att Högskolan i Borås får bedriva polisutbildning. Valet stod mellan Borås, Högskolan i Halmstad eller Högskolan Väst. Politiker och ledningen för högskolan har drivit ett intensivt arbete under över ett år för att få polisutbildning till Borås.

– Det är ett mycket glädjande besked och bekräftar att vi skapat mycket goda förutsättningar för att bedriva en polisutbildning med hög kvalitet. Jag vill passa på och tacka alla som medverkat i utvecklingsarbetet och som nu på olika sätt kommer att bidra i genomförandet, säger Björn Brorström, rektor vid Högskolan i Borås.

– Vi har gjort bedömningen att Högskolan i Borås har bäst förutsättningar att bedriva polisutbildning enligt de krav som Polismyndigheten ställer, säger Anna Orhall, enhetschef vid HR-avdelningen och ansvarig för polisens kompetensutveckling.

Om regeringen fullföljer beslutet innebär det att utbildningen kan börja så snart som vårterminen 2019, med 144 platser varje termin.

Hjälmared har sedan tidigare har ett samarbete med Högskolan i Borås och ser mycket positivt på vad detta samarbete kan innebära framöver. För oss betyder detta besked att vår polisförberedande profil får allt större relevans och närhet till polisutbildningen.

Läs mer i följande artiklar:

Högskolan i Borås: http://www.hb.se/Om-hogskolan/Aktuellt/Startpunkt-for-framtidens-poliser/Aktuellt/Juni/Positivt-besked–Polismyndigheten-foreslar-Boras/

SVT nyheter / Väst: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/gladje-i-boras-efter-beskedet-om-polisutbildning

Polismyndigheten: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/polisutbildning-i-boras/

image_print