David om Steget in

David Hallberg berättar om sin väg till Steget in, och vad det har betytt för honom. Idag har han fortsatt att studera på kursen Grafisk design • Video • Webb.

Vad gjorde du innan du hamnade på Hjälmared?

Innan jag startade Steget in så höll jag på att göra mina föräldrar skogstokiga genom att sitta i källaren och streama på Twitch med kompisar och det gjorde jag på heltid vilket belönade mig med en follower bas på dryga 250 följare.

Mamma hittade en annons i tidningen om kursen på Hjälmared. Hon tyckte att jag skulle ta upp det med Arbetsförmedlingen och kolla om det kunde vara något för mig. Det slutade med att jag var på en informationsträff där jag träffade läraren Daniel Jaktlund.

Nu är både jag och mina föräldrar nöjda med de steg jag tagit. Jag har inte slutat med det jag gjorde men jag hinner med annat också.

Vad var bäst med Steget in för dig?

Vi jobbade bland annat individuellt med det som vi själva var bra på och tyckte om och hur vi kunde använda det till vår fördel i jobbsökande eller framtida studier. För mig blev det att använda Photoshop och ändra bilder till att bli som jag ville ha dem.

Hur gick det till när du fick börja jobba med event i Alingsås?

Jag fick höra om kursen Evenemang och värdskap av Daniel Jaktlund. Vi fick träffa kursansvarige för kursen på Estrad där jag fick berätta om min passion för tv och liveproduktion. Sedan fick jag träffa Fredrik Grill som ansvarar för bilden på stora skärmen på bland annat Potatisfestivalen i stan. Jag var på ett möte med honom och vi kom överens att jag skulle vara med på ett antal tillfällen på sommaren. Så jag satt aktivt i bildmixern på Potatisfestivalen, Sommaronsdagarna, och på Alingsås Mountainbike Challenge. Underbart kul! Och så fick jag lön också.

Vad gör du nu?

Jag går på kursen Grafisk design • Video • Webb här på Hjälmared som ett resultat av Steget in. Jag bor på skolan och använder mig av naturen runtomkring skolan för att skapa film och fota på min fritid. Sedan fortsätter jag att streama på Twitch.


Steget In är en motivationshöjande nystart mot jobb, praktik eller studier. Du får chansen att finna nya vägar. Du får prova på hur det är att läsa på en folkhögskola och få motivation för vidare livsval.

Läs mer om Steget in

image_print