Äventyrscoach

Jag vill nog absolut påstå att det har betytt något för min personliga utveckling. Allt nytt man har fått prova på som man kanske trodde man inte kunde har bara varit en positiv utveckling, man kan mer än vad man tror. Pernilla

Vad är bra med att gå på Hjälmareds Folkhögskola?

Pernilla: Det som är bra med Hjälmared Folkhögskola är gemenskapen med alla på skolan med både elever och lärare, miljön kring skolan, positiva och bra lärare samt den goda maten.

Jimmie: Det är bra lärare, man får träffa mycket folk och skapa nya kontakter. Det bästa är att det finns ett lugn över Hjälmared som är väldigt skönt.

Varför valde du att studera Äventyrscoach och vad har den gett dig?

Pernilla: Jag behövde en förändring från frisöryrket och en paus från all stress. Då fick jag en rekommendation om Idrottsledare och friluftsguide här på Hjälmared, sen är träning och uteliv av intresse. Utbildningen lät rolig med många olika ämnen och det kändes som ett roligt och skönt basår. Det är precis vad det har varit! Jag har fått prova på en massa olika sporter och aktiviteter, lärt mig att leda en grupp både på tur eller i en idrottshall, anatomi och massage har varit lite klurigt men spännande, jag har lärt mig hur man kan utföra en turnering, coachning och samtalsmetodik, styrketräning, näringslära, tagit grönt kort i klättring, fjällutbildning och fått sova i en bivack. Stor variation och en bra grund för att studera vidare. Kan verkligen rekommendera denna utbildningen.

Jimmie: Jag valde Idrottsledare och Friluftsguide för att jag behövde en förändring i livet. Den har gett mig en bred kunskapsbas och jag har kunnat studera det som jag vill jobba med.

Har Hjälmared betytt något för dig i din personliga utveckling? I så fall på vilket sätt?

Pernilla: Jag vill nog absolut påstå att det har betytt något för min personliga utveckling. Allt nytt man har fått prova på som man kanske trodde man inte kunde har bara varit en positiv utveckling, man kan mer än vad man tror. Vi har också varit en väldigt blandad klass med olika åldrar och bakgrunder. Ibland har det varit lite svårt att förstå varandra men jag tycker också det har varit väldigt roligt och lärorikt att umgås med dessa människor.

Jimmie: På Hjälmared har jag kunnat lägga mer fokus på mig själv än tidigare, jag har kunnat koncentrera mig på mina studier och blivit tryggare i vad jag kan.

Nyfiken? Vill du veta mer?

Kursen som Pernilla och Jimmie gått var Idrottsledare och Friluftsguide. Den har nu bytt namn till Äventyrscoach.

image_print